Vi har afholdt en rigtigt spændende workshop den 1.11. hvor 6 tilbud deltog, diplomer og…
Grøn omstilling, sociale indsatser og multifunktionelle jordbrug – Inspirationsdag med Green Care Netværket
Kan udvikling af multifunktionelt jordbrug styrke Danmarks grønne omstilling – på landet såvel som i byerne?
Kom til inspirationsdag og 29. marts 2025 KL. 10 – 14
Arrangør Green Care Netværket. STED: UCL Niels Bohrs Alle 1. Odense M
Tilmelding nederst Program her
Den grønne trepart har åbnet op for nye spændende muligheder og perspektiver.
På denne inspirationsdag skal vi blive klogere på, hvad multifunktionelt jordbrug kan bidrage med af positive effekter i den sociale og lokale sammenhængskraft, med bedre velfærdstilbud og nye indsatser på green care området.
Vi ved, at interaktion med natur virker: green care indsatser styrker ro, overblik, selvindsigt og sociale kompetence gennem et faciliteret fællesskab omkring natur, dyr, have og/eller landbrug.
Efter dagens to oplæg skal vi have en spændende debat omkring, hvordan de forskellige retninger af green care vil kunne inspirere til og indgå i det multifunktionelle jordbrug.
Dagens oplægsholdere:
Birthe Linddal Jeppesen
færdiggjorde i 2023 ph.d.–projektet; Liv på landet, hvor hun har undersøgt, hvordan tre multifunktionelle landbrug kunne opbygge social kapital og skabe ny udvikling deres lokalområde. En af disse gårde – Nørregården tilbød også landbrugspædagogik.
Gennem forskningsprojektet blev det tydeligt, at landbrugspædagogik har mange kvaliteter at bidrage med i den grønne omstilling af landbruget, udviklingen af landdistrikterne og ikke mindst for dem som har deres daglige gang på sådanne landbrug.
Birthe vil fortælle om hendes forskning og det potentiale, hun der så i landbrugspædagogikken. Hun vil også komme omkring mulige perspektiver for en fremtid med mere landbrugs- (grøn) pædagogik.
Birthe Linddal Jeppesen er cand. scient. soc. fra Roskilde Universitet, men har siden år 2000 arbejdet som sociolog og fremtidsforsker, og det med et særligt fokus på at forstå mennesker og moderne liv i et samfund i forandring. Dog har hun gennem årerne – og nu med sin ph.d. – opbygget en specialisering med et særligt fokus på fødevarer, landbrug og landdistrikter i den grønne omstilling.
Birthe er netop nu i et samarbejde med VIA University i Århus om et muligt forskningsprojekt med fokus på landbrugspædagogik og dets kvaliteter (green care). Birthe arbejder desuden som selvstændig konsulent. Læs mere på www.fremtidsforskeren.dk.
Morten Kromann Nielsen er antropolog, ph.d, og seniorforsker på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, hvor han er tilknyttet pædagoguddannelsen og forskningsprogrammet Inklusion og hverdagsliv.
Morten vil fortælle, hvordan man kan styrke unges deltagelse i samfundets fællesskaber gennem jordbrugsbaseret ungdomspædagogik, fællesskabende praksisser og uddannelse for bæredygtig udvikling. Hans arbejde spænder geografisk fra den amerikanske sociale bevægelse for madretfærdighed (Food Justice) til socialøkonomisk jordbrugsvirksomhed, FGU og skolehaver i Danmark.
Han er særligt engageret i at udvikle nye former for uddannelse inden for området og har i de senere år sammen med studerende fra pædagoguddannelsens grundfaglighed og specialiseringer etableret en campushave, hvor der både foregår skemalagt undervisning og er opstået nye frivillige fællesskaber blandt studerende.
Inspirationsdag og årsmøde Green Care Netværket - 29 marts 2025
Grøn omstilling, sociale indsatser og multifunktionelle jordbrug Kan udvikling af multifunktionelt jordbrug styrke Danmarks grønne omstilling – på landet såvel som i byerne? Arrangør Green Care Netværket. STED: UCL Niels Bohrs Alle 1. Odense M Pris medlemmer af Green Care Netværket kr. 300 øvrige kr. 550.- Der bliver sendt opkrævning som betales inden frist.
"*" indikerer påkrævede felter